Childsurgery Vietnam

Facebook paginaVolg ons op twitter

Wilde Ganzen steunt ons werk

Keurmerk Goede Doelen verleend op 3 juli 2009Geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling

Instituut Fondsenwerving

 

donate from over the world

Sitemap

U bent hier:
  1. Home
  2. > Ons helpen
  3. > 1%Club
Doneren!

De 1%Club helpt ons op een unieke wijze.

Vanuit het concept: "geef je 1% van je inkomen weg dan hou je nog steeds 99% voor jezelf over" treedt ze als bemiddelaar op. Ze brengt gevers en  kleine projecten bij elkaar.

We deden via hen het volgende:

Voor het uitvoeren van onze operaties aan schisis en open palata (hazenlip en open gehemelte) hebben onze specialisten medisch gereedschap nodig wat niet in voldoende mate op de werkplek voorhanden is. Help ons aan gereedschap via de 1%ClubHet wordt dan tijdens de operatieweek uit het Nationale Kinderziekenhuis in Hanoi geleend, daar komen ook deze specialisten vandaan. Intussen werd dit bezwaarlijk omdat het ziekenhuis er te lang om onthand zit. Ons doel was voor twee specialisten ieder twee sets ter beschikking te stellen. Vier in totaal. Terwijl er wordt geopereerd kan de vorige set in de sterilisator zitten, zo kan er continu worden doorgewerkt. Daartoe hebben wij begin 2009 bij de 1%Club een project geconcipieerd onder de titel "Schisisset voor dokter Viet". Het gereedschap is erg duur en we zijn eerst met een set begonnen. Begin november is dit bedrag bijeen gekomen via een 46-tal gevers van de 1%Club. Intussen bleek de aanschaf ter plekke goedkoper te kunnen verricht, er werd een nieuw kanaal voor gevonden. Wij hebben twee sets laten kopen, het was intussen bekend dat vanuit een andere richting eveneens twee sets in aantocht waren. Bij het project in Dien Bien in oktober 2009 zijn onze twee sets ingezet, het andere paar werd nog geleend. Het hele verhaal kunt u hier nalezen.

Normaliter worden de giften aan de operaties besteed, met de 1%Club kunnen wij een meer afgebakende bestemming aanbieden.

Twee door ons aangeschafte sets voor operaties aan hazenlip en open verhemelte

U kunt overigens uw 1% bijdrage ook over meerdere goede doelen uitspreiden, dat is wel zo aardig van dit 1% systeem.En verder helpen wij hen weer met onze ervaringen, zie hier.