Childsurgery Vietnam

Facebook paginaVolg ons op twitter

Wilde Ganzen steunt ons werk

Keurmerk Goede Doelen verleend op 3 juli 2009Geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling

Instituut Fondsenwerving

 

donate from over the world

Sitemap

U bent hier:
  1. Home
  2. > Onze projecten
  3. > In Vietnam
  4. > Bijzonder
Doneren!

Bijzondere projecten

Child Surgery ViêtNam volgt in beginsel altijd eenzelfde handelwijze, soms kan het echter zo zijn dat alles net wat anders loopt. Projecten waarbij dit het geval is of die om een andere reden eruit springen kunt u hier terugvinden.
Dit keer in de spotlight onze deelname aan het screeningsproject van de CPFC in Lai Chau.

De CPFC van Lai Chau is in de loop van 2007 aan de slag gegaan om een Care-Center op te zetten, dat voorziet in opvang, behandeling, begeleiding en educatie van gehandicapte kinderen in een veel omvattende vorm. Vroegtijdige onderkenning is een belangrijk facet erbij. Een groot project waarvoor veel geld  moet worden gevonden en wat in stappen tot in 2012 moet worden gerealiseerd. Een eerste stap is een grondige inventarisatie van de gehandicapte jongeren. Dit project is geen activiteit van onze stichting. We maken echter wel gebruik van de uitkomsten. 

Voor ons dient het twee doelen: enerzijds zicht krijgen op de behoefte aan onze operatiecapaciteit, anderzijds voorkomen dat kinderen die niet in ons programma passen weer huiswaarts moeten worden gestuurd. Zonder daarbij iets voor hen te hebben kunnen betekenen na de soms lange reis.
Op 9 oktober 2007 is vanuit Hanoi een specialist uit ons kernteam op pad gegaan om in de provincie Lai Chau assistentie te verlenen aan het gemêleerde team van de CPFC voor een uitgebreide screening. De duur betrof 12 dagen.

CHILD SURGERY - ViêtNam houdt zich primair bezig met verbetering of herstel van lichaamsfuncties door operaties. Dit is een onderdeel van wat er t.z.t. door het Care-Center kan worden geboden. Zolang dat nog niet voldoende in bedrijf is zal ze haar hulp blijven aanbieden. Later zal ze zich op nieuwe gebieden richten. De uitkomst van de screening bevat veel informatie die voor haar van belang is om een goede planning te kunnen maken. Daartoe deelde ze mee in de kosten van de screening en kreeg de beschikking over relevante uitkomsten.

Op de kaart is te zien hoe de screening was geplanned. In 10 etappes werd de hele provincie bezocht, op iedere stop werden de kinderen uit de omliggende dorpen beoordeeld. Bij elkaar omvatte het 90 dorpen. Er zijn daarbij 720 kinderen bekeken. 270 daarvan hadden een operatie-indicatie. Het geheel werd in een database ondergebracht. 
Met deze informatie kunnen we aan een passend behandelplan werken. Het zal waarschijnlijk een 3-tal grote projecten worden. De operatie prioriteiten worden daarin opgenomen.

Het blijft ons prikkelen om NU kinderen te helpen en niet pas later!

De kaart met de districten van de provincie Lai Chau en de route die het screeningsteam volgde.

De route die het screeningsteam volgde