Childsurgery Vietnam

Facebook paginaVolg ons op twitter

Wilde Ganzen steunt ons werk

Keurmerk Goede Doelen verleend op 3 juli 2009Geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling

Instituut Fondsenwerving

 

donate from over the world

Sitemap

U bent hier:
  1. Home
  2. > Ons helpen
  3. > Het Juiste Doel
Doneren!

Het Juiste Doel

Welke is nou het juiste doel dat bij je past? Lang niet gemakkelijk om uit te zoeken. Een gedrukte gids biedt daar hulp bij, is sinds enkele jaren verspreid binnen scholen en kerken. Wij staan erin vermeld.

Van scholen weten wij dat globaal drie onderwerpen meedelen in de opbrengst van bijvoorbeeld een sponsorloop: de eigen schoolbehoefte, een project dat erg verbonden is met een eigen docent, of een goed doel (en dan meestal een algemeen bekende). Hier willen wij ons graag in de aandacht brengen, onbekend maakt onbemind, en wat wij wegzetten is niet mis! Neem ons mee in de overwegingen tot een passende keuze.

Kerken

Deze kennen naast hun religieuze insteek ook de maatschappelijke kant. Vanuit groot mededogen wordt hulp geboden aan mensen in nood. De groep waar wij ons op richten staat aan de voet van de samenleving. Als je lijf in orde is kunnen andere eigenschappen gemakkelijker worden ontwikkeld. En kun je een gelijkwaardige plaats innemen in de maatschappij, die verrijkt zich.

Diaconie Magazine

Lees het redactionele artikel eens na.

 

Neem gerust contact met ons op voor nadere toelichting, die geven we graag. Wij houden van openheid en snel reageren. Kijk rond op de website en in het toegangkelijke jaarverslag.

In de kern willen wij degene met een lichamelijke achterstelling (in ons geval door een lichamelijke handicap) met chirurgie op eenzelfde niveau van functioneren brengen als hoort bij de directe leefomgeving. Een basaal recht waar Moedertje Natuur niet altijd netjes in voorziet. Dit is ons ding.

Samengevat enkele aspecten:

  • de allerarmste eerst, ver van de grote steden
  • breed scala aan afwijkingen
  • jonge kinderen omdat die de beste kans op herstel hebben, ca 400/jaar
  • bijscholing van lokale artsen
  • zeer lage kosten door effectief vrijwilligerswerk en lokale medici, ca € 100/kind
  • samenwerkend met lokale overheden, grote erkenning voor ons werk
  • transparant