Childsurgery Vietnam

Facebook paginaVolg ons op twitter

Wilde Ganzen steunt ons werk

Keurmerk Goede Doelen verleend op 3 juli 2009Geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling

Instituut Fondsenwerving

 

donate from over the world

Sitemap

U bent hier:
  1. Home
  2. > Over ons
  3. > In de media
Doneren!

Child Surgery Vietnam in het nieuws

De stichting is regelmatig in het nieuws. Hieronder vindt u artikelen en verwijzingen naar artikelen in verschillende media.

Mirjam Letsch heeft een fotoreportage gemaakt over het werk van onze stichting in Vietnam. Zij heeft daartoe met name begin 2007 onze projecten 4 en 5 bezocht. Deze reportage is in de Esta nr.6 (7-20 maart 2008) geplaatst. Het is een bijzonder artikel geworden. U kunt het hier lezen.

Op locatie heeft zij alle facetten die met onze operatieprojecten verbonden zijn van zeer nabij meegemaakt. Niet alleen heeft zij de te opereren kinderen gezien en gevolgd tezamen met hun ouders of andere begeleiders. Zij heeft ook gezien hoe de diverse partijen die erin betrokken waren hebben samengespeeld om een soortgelijke operatieweek tot een succes te maken. Daartoe moeten het ziekenhuis zelf met hun staf en administratie, hun artsen en assistenten en alle overige verplegers die het meegebrachte specialistenteam de gelegenheid boden tot het uitvoeren van dikwijls lastige operaties worden genoemd.

In de organisatie beschikken wij over enkele vaste chirurgen, vanuit het National Institute of Pediatrics (NIP) van Hanoi wordt dat met andere disciplines naar behoefte aangevuld. Het zijn uiterst bekwame specialisten die voor ons werk worden vrijgeroosterd. Daarnaast helpt de overheid (CPFC) die de oproep en het transport van de patientjes organiseerde en het geheel meefinancierde. Maar "lest best": de organisatie Center 2 die in nauwe afstemming met ons het hele programma heeft samengesteld, bindende afspraken met alle betrokkenen heeft gemaakt en voortdurend ter plekke aanwezig was voor de begeleiding. De projecten worden uitgevoerd vanuit een contract dat tussen Center 2 en stichting CHILD SURGERY - Viet Nam wordt afgesloten.


Mirjam Letsch is met ons in contact getreden vanuit een commerciele activiteit: het samen met haar man Hans de Clercq, eveneens fotojournalist, vorm geven aan een nieuwe Reiswijzer Vietnam van Elmar. Op de suggestie aan ons daarin een betaalde advertentie voor ons werk op te laten nemen zijn wij ingegaan. Op een vraag van haar om op lokatie te mogen gaan kijken zijn wij ook ingegaan en hebben Center 2 verzocht daar alle nodige kanalen voor te openen. De gebieden van de minderheden waar wij werken zijn normaliter niet toegankelijk. Deze instemming heeft zij beantwoord door ons werk onder aandacht te brengen, in eerste instantie met een tentoonstelling die al een aantal keren heeft gestaan. In tweede instantie door ons toe te zeggen dat wij zelf van haar beeld- en videomateriaal gebruik mochten maken.

Verder is Mirjam voorzitter van Stichting Duniya. Met een gift heeft Duniya eind 2006 het nog ontbrekende deel voor project 4 begin 2007 opgevuld, met een zeer practisch gevolg: de aftrap voor dat project kon direct worden gegeven. Naderhand heeft Duniya nog enkele keren financiele steun verleend. Het getuigt ervan dat zij ons werk een warm hart toedragen.

 

Gooi en Eemlander, 20 November 2007

ELNA, 6 Juli 2006

Gelderlander, 21 Juni 2006

Gooi en Eemlander, 18 Oktober 2005