Childsurgery Vietnam

Facebook paginaVolg ons op twitter

Wilde Ganzen steunt ons werk

Keurmerk Goede Doelen verleend op 3 juli 2009Geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling

Instituut Fondsenwerving

 

donate from over the world

Sitemap

U bent hier:
  1. Home
  2. > Onze projecten
  3. > Kennisoverdracht
Doneren!

Kennisoverdracht

Vietnam kent veel gebieden waar de kennis ontoereikend is om juist die hulp aan de bevolking te bieden die nodig is. Met kennis- en ervaringsoverdracht tracht Child Surgery ViêtNam daaraan tegemoet te komen.

Voor mensen in veraf gelegen gebieden spelen twee belangrijke zaken een rol: kosten die moeten worden betaald voor het inroepen van hulp en het niveau van de hulp die bereikt moet worden in een zich voordoende situatie. Het samenspel werkt progressief. Het gevolg is veel onbehandelde kinderen met een aandoening, al vanaf de geboorte of nadien ontstaan. Door de families te ondersteunen kunnen deze dichter naar de zorg toe komen, door de zorg te ondersteunen kan deze dichter op de families geraken.

Al bij het derde project eind 2006 is getracht kennis en ervaring in te brengen bij de lokale ziekenhuizen. Door een team samen te stellen met artsen uit gespecialiseerde revalidatie centra en hoofdstedelijke ziekenhuizen kregen de lokale artsen veel nieuwe diagnostische en behandeltechnische middelen aangereikt. Door hen in de operaties te betrekken ontstond een on-the-fly ontwikkeling. Het systeem voldeed niet voldoende omdat lokale artsen wel in staat waren lastiger operaties te verrichten maar formeel gebeurde dat boven hun verantwoordelijkheids grens. Het bleek in de practijk een ernstige belemmering.

In 2009 werd een nieuw concept bedacht waarbij certificering voor specifieke aandoeningen een plek zou krijgen. Dat geeft een practisch voordeel, artsen kunnen in beperkte tijd een breder veld aan behandelingen verstrekken, patienten blijven dichter bij huis. Het is een modulair en zeer practisch systeem waarmee in beginsel het ontbrekende wordt toegevoegd. De brede opleidingen blijven aan de overheid voorbehouden, dat is voor onze stichting te begrotelijk.

Een pilot die in 2009 werd verricht krijgt opvolging in verdere jaren. Vooral ziekenhuizen in de verre grensprovincies zullen ervan profiteren. Het biedt de mogelijkheid om een aantal keren op de zelfde plek de bijscholing te intensiveren.

De rol van Impulsis

Impulsis helpt ons mee deze projecten uit te voeren door onze eigen inkomsten te verdubbelen. Wij trachten die eigen inkomsten ook rechtstreeks bij particulieren te verkrijgen om daarmee een breed maatschappelijk draagvlak zichtbaar te maken.