Childsurgery Vietnam

Facebook paginaVolg ons op twitter

Wilde Ganzen steunt ons werk

Keurmerk Goede Doelen verleend op 3 juli 2009Geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling

Instituut Fondsenwerving

 

donate from over the world

Sitemap

U bent hier:
  1. Home
  2. > Onze missie
  3. > Voorbeelden
  4. > Nang
Doneren!

Nang

In het derde project, toen we voor het eerst in Lai Chau gingen werken in november 2006, zat er een meisje van 13 jaar in het programma dat op haar zesde jaar ernstig brandletsel had opgelopen door heet water. Nang's rechterarm was niet meer te strekken en haar linkerhand had een grote misvorming doordat de meeste vingers niet meer hun normale stand hadden behouden.Je kunt hier wel spreken van een verlies van de functie van beide armen en handen. Ze moet dit al jaren in toenemende mate hebben ondergaan. Een voorbeeld van hulp die dringend nodig was maar onbereikbaar, door geldgebrek en door afstand. 

Als eerste heeft ze aan haar rechterarm de beweeglijkheid teruggekregen. Onze artsen wisten de huid die niet meer voldoende meegroeide met zogeheten Z-plastic techniek tot de orde te roepen.                                                                                     

Toen wij een tweede keer werkten in datzelfde gebied, in maart 2007, werd ze weer opgeroepen en werd de meest dwarsliggende vinger weer in het spoor gebracht. In het derde project in Lai Chau in december 2007 volgde een volgende vinger. Door het rustig in stapjes af te wikkelen was er ook ruimte voor oefening, het herstel kan zo met een beter effect plaats vinden.
Waarschijnlijk is ze daarmee nog niet klaar en
komen we haar onieuw tegen. En iedere keer zullen we bekijken wat er verder te verbeteren valt.

Het is wel heel sneu om te moeten vaststellen dat haar arm en hand nooit meer een gave indruk zullen geven. De foto's laten het wel zien, een en al litteken. Maar ze kan zich verder ontwikkelen en haar plek in de maatschappij innemen. Zonder de verrichte operaties had het er voor haar slecht uitgezien.