Childsurgery Vietnam

Facebook paginaVolg ons op twitter

Wilde Ganzen steunt ons werk

Keurmerk Goede Doelen verleend op 3 juli 2009Geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling

Instituut Fondsenwerving

 

donate from over the world

Sitemap

U bent hier:
  1. Home
  2. > Ons helpen
  3. > Nacht van de Fooi
Doneren!

[Nacht van de Fooi][Regionale Horeca]

De Nacht van de Fooi doneert in 2010 aan ons werk

De Nacht van de Fooi is in 2005 in Groningen ontstaan. De studente Wies Maas wilde graag meer aandacht opwekken voor ontwikkelingshulp en tegelijkertijd mensen in ontwikkelingslanden een helpende hand toesteken.

Het idee is uitgegroeid tot een jaarlijks gebeuren en vond vorig jaar al in 10 grote steden plaats. Organisaties die in de ontwikkelingslanden werkzaan zijn konden zich melden voor een bijdrage. In 2010 zijn wij erin geslaagd om overduidelijk de aandacht van de organisatie van de Nacht van de Fooi te krijgen. Wij zullen met 7 anderen in de opbrengst van 2010 delen. Daarbij draagt Impulsis er aan bij door de opbrengst te verdubbelen. Wij zijn hier zeer gelukkig mee.

Waar krijgen wij deze bijdrage voor?

Dit geld wordt ingezet om chirurgen te trainen op gebied van brandletsel herstel. Het Orthopedisch Revalidatie Centrum (ORC) van Thay Nguyen heeft zich enkele jaren geleden verbreed naar hulp aan traumaslachtoffers. Door vertrek van enkele orthopedische chirurgen ontstond daarna gebrek aan deskundigheid. In de zomer van 2009 hebben wij een plan opgezet hierin te voorzien. En er tevens herstel van brandletsel in te betrekken.

Een 18-jarig meisje dat in decmber 2009 in de ORC van Thay 
Nguyen is geholpen

 In het najaar van 2009 heeft een pilotproject gelopen voor orthopedische afwijkingen en brandletsel. Daarbij is voor dit laatste een schrijnend tekort aan kennis en vaardigheid gebleken.

De bijdrage van de Nacht van de Fooi wordt aangewend om speciaal voor  brandletsel extra trainingen in te lassen. Om zo de achterstand effectief in te lopen.  In dit extra programma worden kinderen geholpen. Een voorzichtige schatting leert dat  er zeker 100 kinderen extra zullen worden geholpen.

Zie ook