Childsurgery Vietnam

Facebook paginaVolg ons op twitter

Wilde Ganzen steunt ons werk

Keurmerk Goede Doelen verleend op 3 juli 2009Geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling

Instituut Fondsenwerving

 

donate from over the world

Sitemap

U bent hier:
  1. Home
  2. > Onze projecten
  3. > In Vietnam
  4. > Toekomst
Doneren!

Geplande projecten

Waar we in 2006 al vrij snel de ontvangen giften in projecten hebben omgezet kunnen we intussen (al is het dan nog voor de korte termijn) iets aan planning doen. Nu kunnen we het terugkeren voor herhaal operaties wat meer gaan regelen. Sommige kinderen zijn niet in een keer geheel te helpen, een pauze tussen operaties betekent ook een kans om in fases te rehabiliteren wat een beter resultaat oplevert.   
Ook op bed nog nieuwsgierig

Om de kennis- en ervaringsoverdracht tussen de artsen te kunnen stroomlijnen hebben we een planning over een termijn van 3 of 4 jaar nodig. Daartoe behoeven we structurele bijdragen. Het is voor ons belangrijk toezeggingen te vinden voor de looptijd van een aantal jaren achtereen.
We laten op deze pagina zien waar we in de nabije toekomst mee aan de slag gaan. Het lukt allemaal dankzij uw ondersteuning! Heel veel dank aan allen die dit mede mogelijk maken.

Korte termijn

Intussen hebben we twee projecten gedaan en daarnaast 12 kinderen naar Hanoi laten komen voor een hartoperatie, wij namen de reis en verblijfkosten voor onze rekening.

In Hanoi gaan we 12 kinderen aan een bijzondere afwijking helpen en scholen tegelijkertijd artsen zodanig bij dat die dat later in de veraf gelegen gebieden kunnen uitvoeren.

Dan start in het revalidatiecentrum (ORC) in Thay Nguyen ook een bijscholings project waar 80 kinderen van profiteren.

Verder bekijken we momenteel of we in de provincie Dien Bien weer een groep van 100 kinderen kunnen gaan helpen. Daarbij kijken we ook naar de resultaten uit begin 2008 toen we er waren gestart.

In de ORC worden in feite alleen orthopedische operaties verricht maar er is tevens een faciliteit aanwezig om langdurige fysiotherapie te verlenen. Dit laatste past zeer bij de behandeling van bepaalde CP patientjes (Cerebral Parese: gevolgen van hersenletsel). De bedoeling is om de zelfredzaamheid van deze kinderen te vergroten. De combinatie van operatie en therapie willen we een kans geven. Nog niet meteen op een te grote schaal.
Overigens is deze ORC ons dierbaar, zij hebben ons in 2006 de gelegenheid geboden om de eerste twee projecten te implementeren.

Wat we van onze plannen kunnen uitvoeren hangt natuurlijk ook samen met hoe de donors ons gaan bedenken. Ons doel was ook dit jaar 400 kinderen te helpen. Het ziet er naar uit dat we daar wat onderblijven. De doorstart lukt! Met uw hulp: dank u wel!

Capaciteitsopbouw.

Onze focus ligt van oudsher op de nog steeds niet behandelde kinderen. En om niet na ons vertrek weer een achterstand te laten ontstaan trachten we de provincuale ziekenhuizen in voldoende mate bij te scholen. Operaties die formeel aan de specialistische ziekenhuizen in de hoofdstad zijn toebedeeld ook in de grensgebieden mogeljk te maken. Binnen bepaalde grenzen. Nieuwe ideeën omtrent een effectieve methode zijn intussen in ontwikkeling. Impulsis gaat ons op 50-50 basis daarbij financieel steunen, u bent en blijft er hard bij nodig. In Ha Giang gaan we daar in 2010 hoogstwaarschijnlijk mee aan de slag.

Vooruitlopend gaan we eerdaags in het revalidatiecentrum van Thay Nguyen een pilot draaien. Ook in Hanoi gaan we er zeer binnenkort mee bezig.

Gereedschappen

Ons mobiele team werkt op locatie, deze is niet altijd voldoende uitgerust voor specialistisch werk.  We willen hen graag van een passende veldset voorzien. Hier wordt weer de keuze: zoeken naar overtollige gereedschappen (ieder aanbod is ons welkom!), kopen en verzenden of ter plekke aanschaffen. Daarnaast willen we het instrumentarium van de locale ziekenhuizen ermee aanvullen. Op dit moment hebben wij er de 1%Club bij ingeschakeld.